Tips van ervaren kampeerders Lisa & Chris

Kampeertips van ervaren kampeerders Lisa & Chris

Als je twee jaar in een camper hebt gewoond, dan kun je wel zeggen dat je een ervaren kampeerder bent! Momenteel gaan ze minstens één weekend per maand met de camper op pad. Lisa & Chris vertellen je alles wat je over kamperen moet weten. Zij weten als geen ander wat je allemaal moet aanschaffen en regelen en hoe je op zoek gaat naar een geschikte kampeerplek.

Naam en kampeer samenstelling:Lisa en Chris (Instagram: @pinacoladaliebe & @camper_culinaric), kamperen samen met hond Pina (12 jaar)
Leeftijd:34 & 30
Kampeerders sinds:Samen sinds 2015 toen we een jaar door Nieuw-Zeeland reisden
Kampeermiddel:Een 630 L Vantourer, genaamd Noa (sinds eind februari 2020)
Duur van gemiddelde kampeervakantie:Moeilijk te zeggen. We hebben er van maart 2020 tot juni 2022 in gewoond, maar trekken soms ook een half jaar tot een jaar rond. Momenteel gaan we minimaal één weekend per maand en elke vakantie weg met de camper.

Wat moet je allemaal aanschaffen en meenemen als beginnende kampeerder?

“Een kookgelegenheid, een slaapplaats en vers water. Daarnaast mogen zonnebrandcrème, insectenspray, een goed mes en internet ook niet ontbreken. We raden je aan om de eerste keren dicht bij huis te blijven en niet meteen ver weg te gaan kamperen, zodat je eerst kunt zien wat je nodig hebt en wat niet. Decoratie kan bijvoorbeeld nog wel even wachten. Schaf alleen dingen aan die je echt nodig hebt en niet allemaal dingen die er leuk uitzien. Een tip: vergelijk prijzen van verschillende leveranciers.”

Met welk kampeermiddel kamperen jullie en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

Voorheen reisden we in kleinere, zelf ontworpen voertuigen waarmee we rondtrokken in andere continenten. Toen we in Europa gingen kamperen, wilden we een voertuig waar we in kunnen staan en de mogelijkheid hebben om binnen te koken wanneer het regent. We hebben toen gekozen voor een busje. In Nieuw-Zeeland hadden we een rood busje, ongeveer zo groot als een VW Bulli, in Canada & USA een Chevrolet Suburban XL en sinds 2020 de Vantourer.”

Wat moet je voor en tijdens je kampeervakantie allemaal regelen?

“Maak vooraf een paklijst, zodat je niets vergeet. Check ook altijd de inreisregels van het land waar je naartoe gaat. Verder kun je vooraf een plek op de camping boeken, maar je kunt er ook voor kiezen om de exacte route tijdens de reis te bepalen en spontaan langs campings te gaan. Als een plek je niet bevalt dan ben je flexibeler en kun je zo weer naar een andere camping. Als een plek je juist wel bevalt, kun je wat langer blijven!”

Hoe vind je een geschikte kampeerplek?

“Wij gebruiken internet, een reisgidsonderzoek en aanbevelingen van andere kampeerders (via Instagram bijvoorbeeld) om een geschikte kampeerplek te vinden. We zoeken dan naar plekken aan het water die niet te druk zijn. Op internet kijken we naar de beoordelingen die de campings krijgen.”

Wat doen jullie graag tijdens jullie kampeervakantie?

“We wandelen graag met onze hond Pina en verkennen de omgeving. Daarnaast suppen we ook graag of spelen we gezellig een spelletje. We vinden het ook heerlijk om soms gewoon te zitten en te genieten van het uitzicht.”

Zijn er ongeschreven kampeerregels waar een beginnende kampeerder vanaf moet weten?

“Laat de camping altijd schoner achter dan je hem aantrof of laat alleen maar voetafdrukken achter. Andere mensen willen ook van de mooie natuur genieten!”

Als jullie nog een laatste belangrijke tip mogen geven aan een beginnende kampeerder, wat zou dat dan zijn?

“Plan niet te veel.” Spontaniteit is belangrijk! Je bereikt je bestemming al, maar nooit zoals je het gepland had.”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Meer verhalen