Tips van ervaren kampeerder Johanna

Kampeertips van ervaren kampeerder Johanna

Als je een beginnende kampeerder bent, zijn er een heleboel dingen die je moet weten voordat je daadwerkelijk kunt gaan kamperen. Een aantal vragen die dan door je hoofd spoken zijn: Wat moet ik allemaal aanschaffen en regelen? Met welk kampeermiddel ga ik kamperen? Hoe vind ik een geschikte kampeerplek? Wat zijn leuke activiteiten om te doen? En tot slot: Zijn er ongeschreven kampeerregels? In dit blog vertelt Johanna, die al kampeert zolang ze zich kan herinneren, je hier alles over!

Naam en kampeer samenstelling:Johanna Kommerie (Instagram: @kampeerliefde.nl), kampeert samen met Henk en twee kinderen (7 & 3)
Leeftijd:33
Kampeerder sinds:Zolang ik me kan herinneren
Kampeermiddel:Voorheen tent, binnenkort vouwwagen
Duur van gemiddelde kampeervakantie:Wisselend, van weekend tot 14 dagen

Wat moet je allemaal aanschaffen als beginnende kampeerder?

“Als je voor het eerst gaat kamperen zijn een aantal basiszaken erg belangrijk: ten eerste het ‘dak’ boven je hoofd, oftewel je kampeermiddel, maar ook je slaapuitrusting en kookuitrusting zijn belangrijk. Als je wil kamperen met een caravan, vouwwagen of camper kun je deze het beste eerst een keer huren om te kijken of het kamperen je bevalt. Volgens mij is het lastiger om tenten te huren, dus die zou je meteen kunnen kopen. Op je slaapuitrusting zou ik niet besparen. Je wilt niet dat het te koud is of dat je niet lekker ligt. Dus, als je een slaapmat en slaapzak gaat kopen zou ik zeker advies vragen aan een expert! Je kookuitrusting kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Voor een eerste kampeeravontuur kies je eerst de basis, dit kun je later altijd nog uitbreiden. En verder: een paar handige stoelen en een tafel zijn ook aan te raden!”

Met welk kampeermiddel kampeer je en wat is je ervaring hiermee?

Als kind ging ik altijd met mijn ouders in een caravan op vakantie. Mijn man ging altijd met zijn ouders in een tent. Zelf hebben we ook een aantal jaar met een tent gekampeerd, maar de laatste jaren groeide de wens voor iets meer comfort nu we twee jonge kinderen hebben. Daarom hebben we pas een vouwwagen gekocht! We hebben er nog niet mee gekampeerd, want er zit wat levertijd op, maar hier willen we de komende jaren flink wat avonturen mee gaan beleven!”

Wat moet je voor en tijdens je kampeervakantie allemaal regelen?

“Wat je van tevoren moet regelen hangt helemaal van jezelf af. Wij vinden het wel fijn om een reisverzekering te hebben, zeker als we naar het buitenland gaan. Daarnaast zijn we ook lid van de ANWB. Verder reserveren wij vooraf vaak wel een kampeerplek, omdat wij gebonden zijn aan schoolvakanties. De activiteiten zoeken we ter plekke uit. Al kijken we vaak wel even op de website van een regio marketingorganisatie voor inspiratie.”

Hoe vind je een geschikte kampeerplek?

“Zelf zijn we niet zo veeleisend, maar onze kinderen zijn dat wel! Ik let er daarom wel op of er iets te beleven is op de camping. Dat hoeft geen uitgebreid animatieprogramma te zijn, maar dit kan ook een speelveldje, dierenweide of mogelijkheid tot het huren van skelters zijn. Een zwembad is voor de langere zomervakantie wel een pré.”

Wat zijn leuke activiteiten om te doen tijdens de kampeervakantie?

“Zelf ga ik graag, alleen of met het hele gezin, wandelen in het bos. Ook gaan we weleens geocachen als we op vakantie zijn! Verder nemen we een goed boek, Scrabble, een potje schaak en badmintonrackets mee. Voor de rest laten we ons graag ter plekke verrassen!”

Zijn er ongeschreven kampeerregels waar een beginnende kampeerder vanaf moet weten?

“Leven en laten leven! Oftewel: houd een beetje rekening met elkaar.”

Als je nog een laatste belangrijke tip mag geven aan een beginnende kampeerder, wat zou dat dan zijn?

“Houd je smartphone zo veel mogelijk in je broekzak! Natuurlijk is het reuze handig om de campingapp te gebruiken om een patatje te bestellen of om een mooie route uit te zoeken, maar zorg er voor de rest voor dat je niet de hele dag op je telefoon zit. Voor je het weet vergeet je te genieten!”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Meer verhalen