Tent in je tuin: zo makkelijk kan het zijn!

Wie zijn jullie en wat houdt ‘tent in je tuin’ precies in?

“Met onze tenten willen we verbinding tot stand brengen. Wij geloven dat de moderne samenleving een hele hoop brengt dat goed is, maar ook heel veel afleiding brengt van wat echt belangrijk is. We verliezen ons in de digitale wereld van gadgets, televisie en andere schermpjes.”

“Met iets simpels als een tent hebben we gemerkt dat dit een fantastisch instrument is om wat verbinding terug te brengen in het leven. Het is ook zo eenvoudig toepasbaar omdat er op zo veel evenementen en andere activiteiten mensen bij elkaar komen en liever samen willen blijven dan naar huis gaan. Denk aan allerlei feesten met familie en vrienden, festivals, als bijzettent op de camping, bruiloften etc. De focus ligt met tent in je tuin wel op wat de naam al zegt; het daadwerkelijk plaatsen van een tent in de tuin. Dat is wat kleinschaliger, intiemer en zoals gezegd laagdrempelig en werkt daardoor het best.”

“Wij doen dit met z’n drieën. Mijn zwager maakt de tenten (zijn volledig door onszelf ontwikkeld, ontworpen en worden helemaal met de hand gefabriceerd). Mijn vrouw doet de social media. En ik, Serge, de rest eromheen.”

Wat betekent kamperen voor jullie? 

“Kamperen is voor ons een manier om te verbinden met wat echt belangrijk is. Door even weg te stappen van de luxe en afleiding van het normale leven en de dagelijkse beslommeringen, word je weer teruggebracht naar de kern. De relatie tot jezelf, de mensen die je liefhebt en uiteraard de natuur.”

“Met het concept ‘tent in je tuin’ lukt dat heel mooi doordat het zo laagdrempelig is. Toch dat kleine stapje naar buiten zetten in je eigen achtertuin zonder jezelf direct helemaal los te hoeven maken van het comfort van thuis. Voor kinderen en ouders is dat soms zelfs de eerste ervaring met echt kamperen in een tent.”

“We merken in de praktijk dat het vaak precies doet wat we graag zien, dat verbinden. Ineens ontstaan er logeerpartijen doordat er buurtkinderen komen slapen, of vrienden van ouders die normaal weer huiswaarts waren gekeerd na een gezellige avond blijven logeren, kunnen ze toch even een borreltje te veel drinken ;).”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Meer verhalen