Een tent bouwen met 10 dingen die iedereen in huis heeft

Heb jij geen tent om op te zetten tijdens de nationale kampeerdag? Geen probleem! Met deze 10 dingen die jij gegarandeerd in huis hebt kun je ook een eigen tent bouwen.

Dekens

Verzamel allereerst een aantal dekens. Het liefst zo groot mogelijk, maar een paar kleine plaids zijn ook goed. Hoe meer dekens, hoe groter je tent!

Stoelen

Pak vervolgens een aantal stoelen en zet deze met de rug naar elkaar toe. Houdt wat afstand tussen de stoelen en leg de dekens over de stoelen heen. Gebruik zoveel stoelen als je wilt, maar met twee stoelen kun je ook al een tent bouwen. Als je meerdere stoelen gebruikt kun je de tent wat groter maken. 

Wasknijpers of boeken

Zorg ervoor dat de dekens op hun plek blijven door de dekens met wasknijpers of klemmen vast te zetten op de stoelen. Je kunt ook een aantal dikke, zware boeken gebruiken om de dekens gespannen te houden. 

Waslijn of touw

Een andere optie is een waslijn of touw als basis voor je tent in plaats van stoelen. Span een touw, of gebruik de waslijn die er misschien al hangt, en leg de dekens er overheen. Leg een aantal boeken of iets anders zwaars op de deken, zodat je een stevige constructie hebt. 

Bezemsteel of stok 

Zet een bezemsteel of stok in het midden van de tent. De tent krijgt dan een hoge driehoekige vorm en lijkt een beetje op een tipi tent. Knoop de dekens om de steel of stok met een stuk touw, wasknijpers of klemmen.

Kussens

Verstevig en versier de tent met een aantal leuke kussens! Je kunt een knus hoekje creëren, maar je kunt de tent ook dicht bouwen met een paar grote kussens. 

Kerstverlichting

Om je tent extra gezellig te maken kun je de kerstverlichting van zolder halen! Wikkel de kerstverlichting om de punt van je tipi tent of versier de binnenkant van de tent ermee.
Heb je alle benodigdheden voor het bouwen van je eigen hut? Lees dan ook nog even ons blog met tips voor thuis kamperen.

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Meer verhalen