Nationale Kampeerdag

Tips voor thuis kamperen

Kamperen kan overal: op de camping, in een weiland of in het bos, maar ook gewoon lekker makkelijk in je eigen tuin in de woonkamer of op zolder! Hier geven we je een aantal tips voor thuis kamperen.

Voorbereiding is het halve werk: checklist!

Stel van te voren een checklist op met dingen die je nodig en moet regelen voor het kamperen. Wat ga je koken? Hoe ga je koken? Wat heb je hiervoor nodig? Waar ga je slapen? Wat voor weer wordt het? Zo hoef je tijdens het kamperen niks meer te regelen en kun je in alle rust genieten van je kampeeravontuur. Een voordeel van thuiskamperen is natuurlijk dat je alles bij de hand hebt, dus je kunt eigenlijk niets vergeten! 

Fijne slaapplek

Om het kamperen leuk en gezellig te houden is een goede nachtrust niet onbelangrijk :). Wanneer je op een luchtbed wilt gaan slapen check dan vooraf even of deze niet lek is zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ga je buiten in de tuin kamperen? Zorg dan voor een droge plek waar je tentje kan staan en controleer of de tent regenproof is, mocht het onverwachts slecht weer worden. Een musthave voor buiten kamperen is een anti muggenspray, er is namelijk niets vervelender dan lek geprikt worden. 

Spelletjes

Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens je kampeeravontuur zijn spelletjes. Kaartspellen, bordspellen, badmintonrackets, noem maar op. Nog inspiratie nodig voor leuke kampeerspellen? Lees dan ook even het blog campingspelletjes!

Aankleding

Wanneer je buiten in je tuin gaat kamperen, zorg er dan voor dat je voldoende verlichting hebt. Je kunt je tuin gezellig aankleden door leuke sfeerverlichting in je tuin op te hangen en bijvoorbeeld fakkels in je tuin te zetten. Om het helemaal af te maken zou je een kampvuur kunnen maken, mocht dit mogelijk zijn in je tuin. Vergeet dan de marshmallows niet!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Meer verhalen