kamperen met Alie en Nellie

Kamperen met Alie en Nellie

Alie en Nellie zijn trotse eigenaar van een mini caravan, waarmee ze maar al te graag op pad gaan. Ze genieten vooral van de natuur en de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Zij doen dit jaar ook mee met de nationale kampeerdag en vertellen graag hun kampeerverhaal, dus lees snel verder!

Naam + eventuele namen reisgezelschap en (gezins)samenstelling:Alie en Nellie
Leeftijd:38 & 40
Kampeerder sinds:2018
Kampeermiddel:Caravan en tent
Instagram naam (als je het leuk vind dat mensen je kunnen volgen of opzoeken):@alie_en_nellie

Kunnen jullie kort iets over jezelf vertellen?

“Wij zijn Alie en Nellie en zijn geboren en getogen op Urk en werken allebei in de zorg als verpleegkundige. Sinds 2021 zijn we trotse eigenaren van een T@B320 en noemen deze mini caravan ‘ons eitje’. Hier hebben we geen moment spijt van gehad! Als we een aantal dagen vrij zijn, trekken we eropuit met onze mini caravan. We hebben een YouTube kanaal waar we al onze reisavonturen op delen. Verder houden we allebei van natuur en gaan we graag wandelen of fietsen. We hebben een tamme grasparkiet, genaamd Coco. Hij gaat regelmatig mee in de caravan en geniet volop mee!”

Alie en Nellie kamperen met tent

Wie of wat heeft jullie geïnspireerd om te gaan kamperen?

“We zijn beiden niet opgegroeid met kamperen maar in 2018 besloten we een tent te kopen, omdat we wilden ervaren hoe het was om met een tent op pad te gaan. Zo gezegd, zo gedaan: we gingen naar Obelink en kochten daar alles wat we nodig hadden. We besloten gelijk om 3 weken te gaan kamperen met onze tent en vanaf toen waren we verkocht. Het was geweldig! De vrijheid en het zelf kunnen bepalen waar je naartoe reist. Het waren 3 fantastische weken en we wilden niets anders meer.

In 2021 kochten we een caravan, omdat we merkten dat we in de winter niet op pad gingen met de tent. Met onze caravan doen we dat nu wel. We zijn 4-seizoenen kampeerders en het maakt ons niet uit of het vriest, regent of sneeuwt… Wij gaan er gewoon lekker op uit! Alle seizoenen hebben hun eigen charme. Zo zitten we in de herfst gezellig in onze caravan met een warm kopje thee en een heerlijke versnapering.”

kamperen met Alie en Nellie in de regen

Hebben jullie een favoriete kampeerherinnering?

“We hebben geen specifieke kampeerherinnering maar we gaan graag naar Zeeland om te kamperen. Daar genieten we echt heel erg van. We nemen onze fietsen mee en kunnen uren op het strand doorbrengen. De Zeeuwse luchten zijn prachtig en de terrasjes daar zijn zo gezellig! We denken altijd met veel plezier terug aan deze kampeertrips.”

Hebben jullie bijzondere mensen ontmoet tijdens het kamperen? 

“We hebben al heel veel leuke mensen ontmoet op de camping. Sommigen daarvan zijn uitgebloeid tot een hechte vriendschap. We spreken dan ook altijd af op de camping om heerlijk samen te eten en te borrelen. Kampvuur aan, en je hebt het echte kampeergevoel!”

Wat geeft jullie het ultieme kampeergevoel?

“Het ultieme kampeergevoel voor ons is om in de ochtend de gordijntjes open te schuiven en de zonnestralen in je gezicht te voelen terwijl je nog in bed ligt. Steeds weer op een andere mooie plek en toch op pad zijn met je eigen huisje op wielen.”

Wat doen jullie het liefst tijdens het kamperen? 

“We spelen de laatste tijd heel vaak het spelletje ‘Keer op Keer 2’. Hier zijn we helemaal verslaafd aan! Natuurlijk maken we daarnaast ook wandelingen in de natuur. Wild spotten vinden we ook leuk en spannend. Zwijgend door het bos wandelen tegen de tijd dat het begint te schemeren en hopen dat we ‘wild’ zien.”

Hebben jullie een favoriete kampeerbestemming?

“We vinden het fijn om in Nederland te kamperen. Je hebt hier heerlijke fiets- en wandelpaden en dat ontbreekt nog weleens in het buitenland. We zijn het meest te vinden op de Veluwe maar zijn ook dol op de Nederlandse kust.”

kamperen met Alie en Nellie

Hebben jullie bepaalde kampeertradities? 

“We beginnen altijd met een koffietje! Na het installeren van de caravan of tent is dat het eerste wat we maken. We maken koffie met een percolator of ‘slow coffee’. Lekker ouderwets en het geeft een lekkere smaak.”

Welke tips zouden jullie geven aan iemand die niet weet of kamperen iets voor hem/haar is?

“Gewoon proberen. Er is altijd wel iemand in je naaste omgeving die kampeert, dus vraag of je daar iets van mag lenen en probeer het gewoon. Zorg wel voor een goede slaapplek, want dat is erg belangrijk.”

Hebben jullie nog kampeerplannen voor de toekomst? Waar zouden jullie graag nog eens heen willen?

“We zouden graag nog eens naar Amerika willen. Het lijkt ons te gek om daar rond te reizen met een camper. Verder willen we er nog zo vaak mogelijk op uit met onze mini caravan!”

mini caravan in de avond van Alie en Nellie

Doen jullie mee met de Nationale Kampeerdag en hebben jullie nog tips voor andere kampeerders? 

“Ja natuurlijk! Wij hebben dan zelf 3 weken vakantie en gaan er op uit met onze caravan. Via onze Instagram geven we ook aandacht aan de Nationale Kampeerdag.

Als je die dag vrij bent, trek er dan lekker op uit met je kampeermiddel. Tent, camper of caravan: het maakt allemaal niet uit. Genieten maar!”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Meer verhalen