Campingspelletjes

Of je nu op de camping staat, een tentje in je tuin hebt neergezet of in de woonkamer logeert, een spelletje kan altijd en overal. Hier geven we je wat inspiratie voor leuke spelletjes die je samen met je medekampeerders kunt doen. Van een fanatieke potje Kubb tot een rustig potje kwartet, voor jong en oud, voor iedereen zit er wel wat tussen!

Buiten spelletjes:

  • Badminton

Hier is waarschijnlijk geen uitleg bij nodig. Een populaire activiteit op de camping, badmintonnen. Zorg dat je je rackets paraat hebt en het badmintontoernooi kan beginnen.

  • Jeu de boules 

Jeu de boules is ook een welbekend spel. Het is al meer dan 100 jaar geleden toen dit spel voor het eerst gespeeld werd. De meeste mensen denken dat dit spel van door de Fransen bedacht is, maar wat blijkt, het waren de Grieken die dit spel als eerste speelden! Dit spel wordt gespeeld met metalen ballen en een klein houten balletje, deze zijn in een set te kopen. Het doel is om de metalen ballen zo dicht mogelijk bij het houten balletje te werpen. Je kunt jeu de boules individueel spelen of in teams.

  • Kubb

Dit is misschien wel een van de populairste spellen voor tijdens je kampeervakantie. Ook bij dit spel kun je je werptechnieken in de strijd gooien. Het doel is om met een stok alle blokjes omver te gooien. Je kunt met z’n allen samen spelen, tegen elkaar of in teams. Word jij de Kubb-kampioen?

  • Ringgooien

Een ouderwets maar leuk en eenvoudig spel. Het enige wat je nodig hebt is een paar ringen en een voorwerp waar je de ringen omheen kunt gooien. De speler die de meeste ringen om het voorwerp kan gooien is de winnaar van het spel.

  • Flessenspel

Zeker wanneer het wat warmer is zijn spelletjes met water altijd leuk. Hiervoor heb je een bal en een aantal lege drinkflessen nodig, hetzelfde aantal als het aantal spelers. Vul de flessen met water en ga allemaal op een eigen plek staan met je fles met water (zonder dop) voor je op de grond. Het doel is dat je door het omgooien van de fles elkaar fles zo snel mogelijk leeg laat lopen en dat jouw fles als langste vol blijft. Wanneer je fles omver gegooid wordt, pak je eerst de bal voordat je je fles weer rechtop mag zetten. 

  • Wasknijperspel

Ook dit is een spel met weinig benodigdheden en wat overal te spelen is. Het enige wat je nodig hebt is een aantal wasknijpers. Iedere speler krijgt 3 wasknijpers die op de kleding van de andere spelers gehangen moeten worden. Wanneer iedereen zijn wasknijpers kwijt is worden de wasknijpers op de kleding van iedere speler geteld. De speler met het minst aantal wasknijpers is de winnaar van het spel. 

Binnenspelletjes:

  • Kaartspellen

Met een pakje kaarten bij de hand kun je al heel veel verschillende kaartspelletjes spelen. Veel kaartspellen kun je met twee of meer spelers spelen, zoals kwartet, memorie, pesten, ezelen, eenentwintigen of opleggen. Heb je even geen zin in een spelletje met anderen maar zoek je wel een leuke bezigheid, dan zijn er ook kaartspelletjes die je alleen kunt spelen, zoals patience. Daarnaast zijn er ook andere populaire kaartspellen te koop zoals UNO, Skip-Bo, Beverbende en Phase 10. Genoeg keuze voor een leuk kaartspel dus!

  • Bingo

BINGOOO! Een echte klassieker op de camping natuurlijk! Dit een leuk spel voor jong en oud. Koop of verzin wat leuke prijsjes en maak er een leuke bingomiddag van.

  • Hut bouwen

Hier kun je vaak wel een hele ochtend, middag of avond mee vullen. Pak een paar dekens, wat kussens, een mandje met wasknijpers en laat de kinderen lekker hun gang gaan om een coole hut te bouwen. Wanneer de hut af is kunnen ze hier mooi in spelen. Wat ook leuk kan zijn in plaats van hutten bouwen is een matras met wat kussens in de woonkamer leggen en samen een filmpje kijken.

  • Stoelendans

Verzamel een aantal stoelen en zet ze in een kringetje met de rugleuningen naar elkaar toe, zet de foutste camping hits op en begin met de stoelendans. Degene die als laatste overblijft is de stoelendans koning of koningin!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Meer verhalen