Kamperen met Kristin

Kamperen met Kristin

Om de allereerste nationale kampeerdag goed te vieren werden er vijf maarliefst kampeerarrangementen verloot! Kristin was een van de gelukkige winnaars en vertelt in dit blog over haar kampeeravontuur. 

Kampeerders:Kristin (36), Matthias (42) en dochter (5) 
Kampeermiddel:Safari boomhut & koepeltent
Kampeerplek:Aalten en Winterswijk

Wie zijn jullie?

Wij zijn Kristin en Matthias en wonen samen met onze dochter en tweeling jongens in een mooi huisje met een grote tuin aan de rand van Berlijn, in Brandenburg, Duitsland. Wij zijn een liefdevolle, gekke en creatieve familie, bij ons is het nooit saai. Ik (Kristin) werk in Berlijn bij een reclamebureau. Sinds dit jaar hebben we onze eigen caravan ‘Zwieback’, de naam heeft onze dochter bedacht. Sindsdien zijn we op verschillende campings geweest. Ook als we niet op pad zijn met de caravan slapen we in het weekend wel eens thuis in de caravan. Op de camping of thuis, het is altijd een avontuur.

Waar zijn jullie wezen kamperen?

We waren eerst drie nachten in Aalten, op camping Goorzicht. Hier verbleven we in een prachtige safari boomhut. Mijn dochter vond haar ‘slaaphol’ super leuk en fijn. Daarna verbleven we drie nachten in Winterswijk, op camping Vreehorst. Hier sliepen we in een ‘round holly’, een grote koepeltent, met een geweldig uitzicht op de natuur.   

Vertel eens iets over jullie kampeeravontuur.

Wij vonden de kampeervakantie erg leuk. Het was voor ons vooral ontspannen omdat we alleen met onze dochter op vakantie waren en dus veel tijd voor haar hadden. Beide campings zijn erg kindvriendelijk. Op camping Vreehorst vonden we vooral het overdekte zwembad, de grote speeltuin en het restaurant erg leuk. Ook vonden we het grote assortiment aan broodjes in de winkel heerlijk. 


Wat is voor jullie het ultieme kampeergevoel?

We houden van de flexibiliteit en vrijheid, spontaan op pad gaan met de caravan. Zeker als gezin van vijf is het niet zo eenvoudig om geschikte en betaalbare accommodaties te vinden. Met onze caravan hebben we ons huis altijd bij ons. Onze kinderen spelen graag buiten en daar is de camping de ideale plek voor: aankomen, opbouwen en naar buiten. Voor onze kinderen is de camping één groot avontuur. Wat ook super is aan kamperen is dat je makkelijk in contact komt met andere kampeerders en je veel leuke gesprekken kunt voeren. Je leert nieuwe mensen en dingen kennen en je blijft zo je horizon verbreden. 

Hoe hebben jullie de Achterhoek ervaren?

We hebben erg genoten van de landelijke omgeving met mooie huizen en vele boerderijen. We hebben van elke rit genoten, lekker uit het raam kijken naar de mooie landschappen. Ook de steden in de Achterhoek vonden we erg mooi, we hebben Winterswijk en Doetinchem bezocht. Ik (Kirsten) hou erg van de kleine straatjes met café’s en winkels. En wat ons vooral opviel, in de Achterhoek zijn er zoveel activiteiten voor gezinnen. We kennen geen enkel gebied in Duitsland waar zoveel mogelijkheden zijn op een paar minuten rijden. We hebben Megapret en Hof van Eckberge bezocht, onze dochter had zoveel plezier. En het hoogtepunt voor kampeerders is natuurlijk Obelink in Winterswijk, waar we bijna een halve dag hebben doorgebracht.

Hebben jullie alweer nieuwe kampeer plannen gemaakt?

We hebben zeker nog veel gepland met onze ‘Zwieback’, maar nog niets concreets. Afhankelijk van het weer gaan we dit jaar misschien nog spontaan een weekendje weg. En we zullen zeker veel van onze vakanties op de camping doorbrengen. 

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Meer verhalen