Waarom kamperen voor iedereen is

In dit verhaal vertelt Anna hoe kamperen haar hart heeft veroverd. Van verre vliegvakanties naar liefde voor kampeertrips: waarom is het zo leuk? Ze vertelt haar verhaal: 

Kamperen? Ik gaf een verbaasde reactie toen vrienden 2 jaar geleden vroegen of we samen met hen en andere vrienden een kampeertripje wilden maken. De eerste lockdown hadden we achter de rug en onze zomervakantie was één groot vraagteken. Normaal gesproken gaan we altijd op vliegvakantie en fantaseren we over vakanties op een ander continent. Een vliegvakantie was in het begin van de coronaperiode geen optie, dus we stonden ervoor open om andere opties te bekijken. Maar kamperen in de zomervakantie? We waren niet gelijk overtuigd. Eerst een weekendje proberen leek ons een beter idee. 

Kan ik m’n mobiel wel opladen?

Kamperen dus. Ik had wel 100 vragen. Wat moet je allemaal meenemen? Hebben we wel stroom? Kan ik wel douchen wanneer ik wil? Onze vrienden waren zo enthousiast en als ervaren kampeerders hadden ze veel handige tips. Ik kreeg er steeds meer vertrouwen in en een paar weken later hadden we onze eigen budget kampeeruitrusting bij elkaar gesprokkeld. Een leuke koepeltent, campingstoelen met hoge rug (bang dat ik rugpijn zou krijgen), een fijn luchtbed en een tweedehandse grill van marktplaats. 

De bestemming was ondertussen geboekt: een camping in Vianden, Luxemburg. Een rit van ongeveer 3 uur dat ons langs allerlei leuke dorpjes en prachtige velden leidde. Ik realiseerde me onderweg dat we nog nooit eerder zo’n ‘roadtrip’ hadden gemaakt en we genoten volop. Wat een geweldige natuur en dat zo dicht bij huis. Wat een leuke start van ons weekend!

Warm welkom door een campinggast

We hadden overdag nog gewerkt dus het was al wat later op de avond toen we aankwamen. De campingeigenaar was nergens meer te bekennen, maar een vrouw van een jaar of 65 kwam ons in haar badjas tegemoet lopen. “Ik wist al dat jullie kwamen”, zei ze in het Nederlands. “Ik heb al jaren een seizoensplek op deze camping, dus als de campingeigenaar er niet is, houd ik een oogje in het zeil. Trouwens, jullie vrienden zijn er ook al! Veldje 41. Hier rechtdoor en met de bocht mee naar links. Morgenvroeg even registreren en dan komt het helemaal in orde. Veel plezier”! We bedanken haar en al wijzend welke kant we op moesten liep ze weer terug naar haar campingplek. We moesten er om lachen. Wat een vertrouwen!

Oeps, luchtbed vergeten

Onze vrienden waren net voor ons aangekomen en binnen no time hadden we een enorm tentenkamp opgebouwd. We hadden 3 kleine tenten, 2 tarps, een hangmat en een gezellig zithoekje in het midden. We waren met 6 volwassenen en een hond. Er was echter één probleem: onze vrienden waren hun luchtbed vergeten. Wat nu? De ergernis werd snel omgezet in een oplossing: misschien dat de aardige vrouw kan helpen die ons had ontvangen? En jawel hoor, 3 minuten later had ze een luchtbed voor ons geregeld. Wat behulpzaam!

Genieten maar

Ik kan er veel over vertellen, maar dit weekend was in één woord: genieten. ’s Avonds na een gezellige avond knus met elkaar in een tentje slapen, wakker worden door de vogels, ontbijten met heerlijke verse campingbroodjes, wandelen, kletsen, grillen & gezelligheid. Onze eerste kampeerervaring was geweldig. 

Dat smaakte naar meer, dus bij deze campingtrip is het niet gebleven. We hebben inmiddels in Berlijn gekampeerd (camping net buiten de stad), We zijn naar Zuid Duitsland geweest, Limburg en we gaan binnenkort weer naar Luxemburg. Wie had dat gedacht? We hebben vorig jaar ook nog bij m’n ouders op de boerderij gekampeerd. Want kamperen hoeft niet per se op een camping natuurlijk. 

Waarom kamperen dus zeker de moeite waard is om te proberen:

– Het genieten begint al in de auto met de mooie route naar de camping (hoef je niet voor naar het buitenland, ook Nederland is erg mooi)

– Een gemoedelijke sfeer

– Er is altijd een aardige buur die wél een kurkentrekker (of luchtbed 😉) bij zich heeft

– Slecht internet, een weekend offline is eigenlijk heel lekker

– Heerlijk om constant buiten te zijn

– Niets hoeft, alles kan. Kamperen heeft een relaxte vibe

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Meer verhalen