5 redenen waarom kamperen leuk is

Ben jij nog niet helemaal overtuigd van het kamperen? Dan is de nationale kampeerdag natuurlijk dé dag om het eens uit te proberen. Wij geven je in deze blog een aantal redenen waarom kamperen leuk is!

Je komt sneller in contact met mensen

Tijdens het kamperen kom je veel sneller in contact met mensen dan in het ‘normale’ leven. In het dagelijks leven is iedereen druk met zijn eigen ding, maar tijdens het kamperen zit iedereen in de vakantiemodus, even weg van het ‘normale’ leven. Je zult zien dat mensen een stuk vriendelijker zijn en dat iedereen je gedag zegt als je langs loopt! Hierdoor ligt de drempel om je buren even wat te vragen of gewoon contact te leggen heel laag.

Je bent veel in de buitenlucht

Als je gaat kamperen spendeer je veel tijd in de buitenlucht. De gemiddelde kampeerder gaat er overdag lekker op uit en sluit de dag af met een spelletje, hapje en drankje bij de kampeerplek. Zij zijn enkel ‘s nachts niet in de buitenlucht, maar het vele daglicht en de buitenlucht zorgen er wel voor dat ze beter slapen ‘s nachts. Daarnaast zorgen de buitenlucht en het daglicht voor meer energie en een goed humeur! Vandaar misschien ook wel je vriendelijke, behulpzame campingburen. 😉

Je bent er even helemaal tussenuit

Even geen social media en even helemaal offline, doordat je minder goed bereik hebt of omdat je je telefoon even laat voor wat het is. Veel mensen vinden het helemaal niet erg om even te ontsnappen uit het dagelijks leven en wat minder bereikbaar te zijn. Sterker nog, veel mensen gaan juist kamperen om hier even aan te ontsnappen. Op de camping heb je meestal een heel ander ritme en een andere leefwijze dan thuis, waardoor het kan voelen alsof je een maand weg bent, terwijl je er net een week zit. Geniet juist van dat momentje offline, want in het huidige dagelijkse leven kun je er niet zomaar aan ontsnappen!

Je kunt rondreizen in je eigen gepimpte kampeermiddel

Hoe leuk is het om in je eigen omgebouwde of gepimpte kampeermiddel rond te kunnen reizen? De DIY-projecten vliegen ons om de oren op Pinterest en Caravanity. Het pimpen of ombouwen van een oude bus, caravan of camper is een enorme trend. Elke keer heb je weer enorm veel zin om rond te trekken met je eigen kampeermiddel. Je campingburen zullen vast ook erg nieuwsgierig zijn naar je gepimpte bus, caravan of camper! Meteen een makkelijke manier om contact te leggen.

Je hebt veel vrijheid

Als je gaat kamperen heb je over het algemeen veel vrijheid. Je kampeert lekker in de natuur en bent veel meer in de buitenlucht dan wanneer je bijvoorbeeld in een hotel slaapt. Je zit niet vast aan de tijden van het ontbijt en diner en kunt eten wanneer je wil. Geen gehaast omdat je ‘s avonds om zes uur hebt gereserveerd bij een restaurant in de buurt, maar gewoon rustig aan kunnen doen en rond een uur of zeven zet je de barbecue aan! Als je op de camping staat heb je over het algemeen een veel minder strakke planning. Hoe fijn is het om tijdens je vakantie helemaal niet na te hoeven denken over de tijd en alle vrijheid te hebben?!
Genoeg redenen waarom kamperen zo leuk is, maar ben jij nóg niet overtuigd? Lees Anna’s ervaring over hoe kamperen haar hart heeft veroverd. Ook zij ging altijd liever op vliegvakantie, maar doet nu niets liever dan kamperen!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Meer verhalen